COVID-19 în MOLDOVA

Soluția adoptată de Mexic pentru reluarea orelor: Lecții difuzate de posturi de TV şi radio

Soluția adoptată de Mexic pentru reluarea orelor: Lecții difuzate de posturi de TV şi radio

Aproximativ 30 de milioane de elevi din Mexic s-au întors ieri la şcoală prin intermediul lecţiilor difuzate de posturi de televiziune şi de radio din cauza pandemiei de Covid-19, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Aceste reguli se aplică elevilor din ciclul primar şi secundar din învăţământul public, cu vîrste cuprinse între 4 şi 18 ani. Şcolile private sînt obligate, la rîndul lor, să ofere educaţie la distanţă.

Potrivit guvernului, aceste decizii vor fi menţinute pînă cînd condiţiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs. Cursurile în şcoli au fost suspendate începînd cu 17 martie.


„În pofida pandemiei, a durerii şi a suferinţelor pe care le-a provocat şi pe care, din păcate, continuă să le provoace, sîntem (...) în picioare”, a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador în anunţul oficial de începere a noului an şcolar.

Mexic, o ţară cu 128 de milioane de locuitori, a înregistrat 60.480 de decese provocate de Covid-19, ocupînd locul al treilea la nivel mondial după SUA şi Brazilia. În total, au fost confirmate 560.164 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Programul „Învaţă acasă” este transmis la televizor deoarece transmisiile televizate sînt recepţionate pe 94% din teritoriul ţării, faţă de acoperirea de 70 - 80% pe care o are internetul, a precizat guvernul mexican care s-a asociat cu patru canale private şi asigură distribuirea gratuită a cărţilor.

Conţinutul şcolar va fi disponibil şi în 22 de limbi indigene, iar în cele mai îndepărtate zone acesta va fi difuzat la radio.

Programele şcolare vor include, de asemenea, cursuri despre sănătate, Mexicul deţinînd recordul ca ţara cea mai afectată de obezitatea infantilă.

Un număr de aproximativ 160 de linii telefonice sînt de asemenea puse la dispoziţie pentru acordarea de asistenţă şcolară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load