COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Soldaților americani le-a fost interzis să părăsească țara

Soldaților americani le-a fost interzis să părăsească țara

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a emis un ordin de oprire a deplasărilor în străinătate ale trupelor americane, timp de 60 de zile, pentru a limita răspîndirea coronavirusului între soldaţi, a declarat miercuri Esper, transmite Reuters.

Esper a spus într-un interviu că ordinul se aplică tuturor forţelor din SUA, personalului civil şi familiilor, dar a menţionat că vor exista unele excepţii. „Scopul este să ne asigurăm că nu aducem virusul acasă, infectîndu-i pe alţii, că nu îl vom răspîndi în jurul armatei”, a spus Esper.

Măsura este de departe cea mai amplă pînă în prezent şi va afecta forţele armatei americane din întreaga lume. Esper a spus că o excepţie de la acest ordin este pentru retragerea trupelor din Afganistan, care va continua. Statele Unite s-au angajat să reducă numărul trupelor sale din Afganistan la 8.600, în 135 de zile de la semnarea acordului cu talibanii, luna trecută.


O retragere completă a tuturor forţelor americane şi ale coaliţiei trebuie să aibă loc în termen de 14 luni de la semnarea acordului, în cazul în care talibanii îşi vor respecta angajamentele asumate. Armata americană a mai anunţat miercuri că a crescut nivelul de protecţie a sănătăţii la bazele din întreaga lume, din cauza răspîndirii coronavirusului, în urma creşterii persistente a nnmărului de infecţiilor la nivelul trupelor sale.

Pentagonul a arătat că ridicarea stării de protecţie a sănătăţii la nivelul Charlie, al doilea cel mai ridicat nivel arată că virusul se transmite la nivelul comunităţilor. Pentagonul a anunţat miercuri 53 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în rîndul forţelor sale, la un nivel total de 227 la nivel mondial.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load