Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

Șoigu a numit scopul SUA în Ucraina

24 aug. 12:30   Război în Ucraina
2411 0

SUA din Ucraina urmăresc să epuizeze strategic Rusia pentru a elimina concurența și a avertiza alte state care duc o politică externă independentă. Această opinie a fost exprimată de șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o reuniune a miniștrilor apărării din țările Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO). Oficialul rus este citat de RIA Novosti.

„Astăzi, împotriva Rusiei a fost declanșat un război dur de sancțiuni și informații. Iar conflictul din Ucraina a devenit doar un alt pretext pentru asta”, a subliniat ministrul și a spus că Moscova, la rîndul ei, a depus multe eforturi pentru a forma bazele legale ale stabilității în Europa în noile condiții.

Occidentul colectiv a refuzat să țină cont de preocupările Rusiei cu privire la garanțiile securității reciproce, „în primul rînd, cu privire la statutul neutru al Ucrainei”, crede Șoigu. El a mai menționat că furnizarea de arme de către Occident către Ucraina prelungește conflictul și înmulțește numărul victimelor umane.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав