TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Soarta mașinilor cu volan pe dreapta după Brexit

Soarta mașinilor cu volan pe dreapta după Brexit

Mai multe state ale Uniunii Europene planifică să interzică, începînd cu anul viitor, circulația mașinilor cu volan pe dreapta, după ieșirea Marii Britanii din UE.

Autoritățile din Romînia au anunțat deja că autoturismele cu volan pe dreapta aduse din Regatul Unit nu vor mai putea circula, de anul viitor, dacă nu vor fi reomologate de Registrul Auto Romîn.

Operațiunea presupune modificarea mașinii și mutarea comenzilor cu tot cu volan pe partea stîngă, o cheltuială de cel puțin două mii de euro.


Maşinile cu volanul pe dreapta au fost preferate de romînii cu un buget mic, pentru că sînt mai ieftine decît cele obişnuite, la mîna a doua, scrie protv.ro.

Poliţiştii şi instructorii auto le consideră însă adevărate pericole în trafic. Numai anul trecut, 45 de romîni şi-au pierdut viaţa în accidente în care au fost implicate maşini cu volanul pe partea dreaptă. În peste 90% dintre aceste cazuri s-a stabilit că vina a fost a şoferilor care conduceau astfel de maşini, în primul rînd pentru că nu se pot asigura corespunzător atunci cînd efectuează manevra de depăşire.

Amintim că preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European au semnat, pe 24 ianuarie, acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit. Actul va fi ratificat pe 29 ianuarie de către Parlamentul European.

Marea Britanie se va retrage din UE la 31 ianuarie 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load