COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Soarta Brexitului ar putea fi hotărîtă la Paris și Berlin

Soarta Brexitului ar putea fi hotărîtă la Paris și Berlin

Premierul britanic Boris Johnson este aşteptat să efectueze vizite oficiale la Paris şi Berlin, marţi şi miercuri, unde urmează să aibă întrevederi cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, au informat surse citate de cotidianul The Guardian.

Premierul va avea de asemenea discuţii telefonice cu omologul său irlandez Leo Varadkar şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Sursele diplomatice au informat că Johnson urmează să efectueze marţi o vizită la Paris, iar miercuri la Berlin, însă datele nu au fost confirmate încă în mod oficial.

Întrevederile au loc în contextul în care premierul britanic încearcă să obţină renegocierea acordului pentru Brexit şi eliminarea soluţiei de rezervă privind frontiera irlandeză.


Guvernul german a informat vineri că Angela Merkel va discuta cu Boris Johnson, însă fără a publica o dată exactă.

Cabinetul preşedintelui francez nu a răspuns încă cererilor pentru declaraţii.

Executivul UE a reiterat săptămîna trecută faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămîni, deoarece speră să evite scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Consiliul European a decis amînarea ieşirii Marii Britanii din UE pînă pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load