Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Snapchat îl acuză pe preşedintele Donald Trump de incitare la „violenţă rasială”

4 iun. 2020,, 19:30   Externe
2384 0

Snapchat, reţea de socializare foarte populară în rîndul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump de incitare la „violenţă rasială” şi a anunţat că nu va mai promova mesajele acestuia pe pagina Discover, a anunţat un purtător de cuvînt al reţelei pentru AFP.

Mesajele preşedintelui american rămân totuşi vizibile pentru abonaţi în contul său şi apar atunci cînd un utilizator efectuează o căutare specifică, citează Agerpres.

„Nu vom amplifica voci care incită la violenţă rasială şi nedreptate, promovîndu-le gratuit pe Discover”, fluxul de informaţii al reţelei unde utilizatorii pot găsi ştiri, recomandări şi publicaţii din mass-media sau ale unor personalităţi cunoscute, a indicat reţeaua de socializare.

Snapchat se alătură astfel reţelei Twitter care a provocat indignarea preşedintelui Statelor Unite săptămîna trecută, postând avertismente asupra mesajelor pe care acesta le transmite celor peste 81 de milioane de abonaţi. Cele două reţele au ales însă să nu-l interzică total pe Donald Trump.

„Violenţa rasială şi nedreptatea nu îşi au locul în societate şi suntem solidari cu toţi cei care caută pace, dragoste, egalitate şi dreptate în America”, subliniază Snapchat.


Acest anunţ - ca și cel al Twitter- vine în timp ce manifestaţiile, pe alocuri violente, legate de moartea lui George Floyd, au luat amploare în Statele Unite.

Amintim că săptămâna trecută gigantul Twitter a marcat, pentru prima oară, două postări pe Twitter ale lui Donald Trump cu eticheta „potenţial înşelător”, pe care Twitter a început să o folosească la începutul acestei luni.

La scurt timp, Trump a acuzat compania de ingerință în alegerile prezidențiale. Ulterior, acesta a semnat un ordin executiv care urmărește să lipsească giganții din social media, precum Twitter, de imunitatea legală pentru conținutul de pe platformele lor, acțiune calificată de criticii săi drept un „act dubios de răzbunare politică”

Potrivit lui, marile companii de social media „au o putere necontrolată să cenzureze, să restrîngă, să editeze, să formeze, să ascundă, să modifice orice formă de comunicare între cetățeni și audiențe publice mari” şi acţionează ca un „editor cu un punct de vedere”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?