Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Slovacia a introdus stare de asediu

23 oct. 2020,, 08:58   Război în Ucraina
2471 0

Decizia de a impune restricții pe fondul creșterii drastice a numărului de bolnavi de coronavirus a fost luată de sediul central de criză.

În Slovacia, în perioada 24 octombrie - 1 noiembrie, pe fundalul pandemiei de infecție coronavirală COVID-19, se introduce stare de asediu (estricții de deplasare). Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie, relatează publicația Mynovohrad cu referire la declarația prim-ministrului Igor Matovic, relatează korrespondent.net.

Potrivit lui Matovic, în această perioadă vor fi închise aproape toate magazinele, întreprinderile și școlile.

Excepțiile vor face doar magazinele alimentare și cele cu bunuri de uz casnic, serviciile comunale.

În plus, cetățenilor li se va interzice în această perioadă să părăsească casele, cu excepția vizitelor la locul de muncă, la locurile de testare, la magazinele alimentare, policlinici și farmacii, precum și la rude.


Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății din Slovacia, de la începutul pandemiei în țară au fost identificate 35 330 de cazuri de infecții cu coronavirus. În timpul pandemiei au decedat 115 persoane, dintre care 17 - miercuri, 22 octombrie.

Începînd cu 1 octombrie, în Slovacia este în vigoare regimul de stare de urgență. Începînd cu vineri, 23 octombrie, în țară va începe testarea generală a populației pentru prezența COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?