Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Slovacia a interzis companiilor aeriene din Belarus să folosească spațiului său aerian

27 mai. 2021,, 08:02   Război în Ucraina
2125 1

Interzicerea zborurilor în spațiul aerian al țării este un răspuns la "acțiunile inacceptabile ale regimului din Belarus".

Slovacia a interzis zborurile în spațiul său aerian și utilizarea aerodromurilor țării de către avioanele companiei aeriene Belavia. Despre acest lucru a anunțat miercuri, 26 mai, ministrul de Externe al țării, Ivan Korčok, pe Twitter.

Potrivit acestuia, această decizie este o reacție la acțiunile inacceptabile ale autorităților din Belarus și la încălcarea legilor din partea lor.

"Slovacia, ca urmare a deciziei conducerii UE, interzice zborurile în spațiului său aerian și utilizarea aeroporturilor republicii de către aeronavele Belavia. Acesta este un răspuns la acțiunile inacceptabile și încălcarea regulilor internaționale de către regimul din Belarus", a spus ministrul de Externe.

Reamintim că liderii europeni au decis să interzică avioanelor din Belarus să zboare în UE după incidentul cu presupusa aterizare forțată a unui avion Ryanair la Minsk. În plus, toți transportatorii aerieni din UE sunt sfătuiți să evite zborurile prin Belarus.


Consiliul European a solicitat, de asemenea, Organizației Aviației Civile Internaționale să investigheze incidentul fără precedent și inacceptabil cu aterizarea de urgență a avionului Ryanair la Minsk.

În prezent, compania aeriană belorusă Belavia a anulat zborurile către șapte țări. O serie de transportatori aerieni europeni au oprit zborurile spre și prin această țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий