COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Situație critică în SUA. Continentul a fost lovit de o nouă furtună

Situație critică în SUA. Continentul a fost lovit de o nouă furtună

Natura s-a dezlănţuit din nou asupra continentului american. De această dată, statele Texas şi Louisiana se luptă cu inundaţii de proporţii, lăsate în urmă de o furtună tropicală.

În plus, insulele Bermude sînt pe traiectoria uraganul Humberto, iar localnicii au filmat deja primele momente ale urgiei.

Brian Hawthorne, poliţist: „Problema a fost că... de fapt, unul dintre motivele pentru care a fost atît de îngrozitor de la miezul nopții pînă la ora 3:00 dimineața a fost faptul că apa era atît de mare pe străzi încît dacă nu te aflai într-o maşină de teren, nu puteai merge nicăieri. Aşa că echipele de pompieri şi ambulanţele nu au putut ajunge în zonele afectate pînă cînd nu am pus în practică anumite măsuri speciale: pompierii au făcut rost de maşini înalte cu care să circule prin apă, iar acum acţionăm cu bărci pneumatice.”

Pagubele lăsate în urmă de furtună sînt uriaşe. Pe şosele abia mai poţi circula, iar sute de oameni s-au trezit peste noapte cu locuinţele inundate.

„Nivelul apei a început să crească şi nici bine nu am apucat să ne pregătim ca să plecăm, că eram deja inundaţi. I-am spus că trebuie să plecăm imediat, dar după 5-10 minute era deja prea tîrziu.”

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load