COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Situație critică în România: Școlile se închid

21 oct. 09:15   În lume
1696 0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară, după ședința de la Cotroceni cu oficialii responsabili în gestionarea pandemiei, că „este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni” transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Una dintre aceste restricții este închiderea școlilor. Președintele a anunțat că, începînd de luni, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămîni.

Vacanța prevăzută în calendarul anului școlar 2021-2022 doar pentru elevii din ciclul primar a fost extinsă, astfel, la gimnaziu și liceu.

Tot începînd de luni, masca redevine obligatorie peste tot, a anunțat Iohannis.

„Și în interior, și în exterior. Și la școală, unde se mai ține, și în tîrguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască”, a spus el.


Totodată, ziua, la majoritatea activităților, „accesul va fi permis numai cu certificatul verde” a mai punctat șeful statului. Lista integrală a restricțiilor va fi decisă de Guvern și anunțată cel tîrziu vineri, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, responsabili în gestionarea pandemiei pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspîndirea COVID-19, după ce, marți, au fost anunțate 574 de decese și peste 18.000 de cazuri.

Ședința, care a durat aproape o oră și jumătate, a început la ora 17.30 și la ea au participat: premierul interimar Florin Cîţu ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X