COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Site-ul care rezumă textele pe care nu ai timp să le citești

Site-ul care rezumă textele pe care nu ai timp să le citești

În era digitală, se întîmplă poate prea rar să ajungi la capătul textelor prea lungi, iar acest site pare să rezolve exact această problemă.

Probabil ți se întîmplă și ție să deschizi articole sau să primești documente pe care nu le termini niciodată de citit pentru că sînt prea lungi. Deși subiectul îți poate părea interesant, lungimea textului te descurajează să treci prin toată informația. Iar cînd n-ai nevoie decît de ideile principale, acest site îți poate veni în ajutor.

Numele site-ului vine de la un acronim destul de popular în limba engleză, TLDR(Too Long, Didn’t Read) și se traduce în romînă drept „prea lung, n-am citit”. Adică specific textelor pentru care îți pierzi interesul în momentul în care îți dai seama că sînt mai lungi decît ai vrea.


Cum funcționează rezumarea textelor pe site

sînt două modalități prin care alegi textul pe care îl vrei scurtat. Poți fie să încarci fișiere care conțin eseuri, articole sau orice alt tip de texte, fie poți copia direct adresa URL a paginii web pe care ai găsit textul pe care îl vrei rezumat.

Astfel, site-ul va selecta cele mai relevante propoziții din text, pentru ca tu să-ți poți forma o idee generală, fără a mai fi nevoie să treci prin toate paragrafele. Bineînțeles, acest lucru se aplică doar în cazul în care ai nevoie doar de ideea principală, și nu de toate informațiile pe care textul le are de oferit.

Nu m-aș baza pe asta în cazul în care textul pe care trebuie să îl citești este un document important pentru la birou sau un articol de specialitate pe care îl ai de studiat pentru vreun examen. Totuși, în cazul în care ești presat de timp, ar putea fi de ajutor.

Partea proastă e că site-ul nu e disponibil decît pentru textele în limba engleză momentan, deci va trebui să mai așteptăm pînă un astfel de instrument va funcționa și în limba noastră.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load