COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Sistemul de rachete Bastion, desfășurat pentru prima oară pe Insulele Kurile

2 dec. 2021,, 09:16   În lume
2114 1

Echipaje ale complexului de rachete de coastă „Bastion” al Flotei Pacificului au fost pentru prima oară dislocate pe insula Kuril Matua, preluînd aici serviciul, relatează noi.md.

În special, pe teritoriul insulei a fost desfășurat un oraș militar autonom, în care au fost finalizate lucrările de amenajare a spațiilor pentru efectuarea serviciului și dislocarea personalului pe tot parcursul anului. În plus, pentru exploatarea și întreținerea echipamentelor au fost instalate posturi tehnice, au fost construite spații de depozitare, au fost amenajate căile de acces către pozițiile de start.

„Personalul a început să îndeplinească serviciul și să desfășoare activitățile de antrenament de luptă planificate”, a explicat Serviciul de presă, adăugînd că rachetașii Flotei Pacificului vor fi de serviciu non-stop pentru a monitoriza zona de apă și strîmtorile adiacente.
Se menționează că echipamentele, personalul și materialele au fost livrate în zona insulei de marile nave de debarcare ale Flotilei Primorsk a diverselor forțe ale Flotei Pacificului.

Pe 16 noiembrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că infanteriștii marini vor fi echipați cu arme automate AK-12 Superkalașnikov. Acestea au fost testate de beretele negre ale batalionului de menținere a păcii al Flotei Pacificului, care servește în prezent în Nagorno-Karabah.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X