Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Singapore, a treia țară atinsă de isteria acelor din căpșune

27 sep. 2018,, 19:01   Război în Ucraina
3105 0

Ace și bucăți de metal au fost găsite și în căpșunele comercializate în Singapore. Este a treia țară care se confruntă cu acest fenomen, după Australia și Noua Zeelandă. Primele cazuri au fost înregistrate în Australia, unde mai mult de 100 de oameni s-au plîns că au găsit ace în fructe în luna septembrie.

Duminică, însă, un bărbat din Singapore s-a plîns că a găsit bucăți de metal într-un coș de fructe cumpărat de la magazinul alimentar Mahota, în data de 18 septembrie. Potrivit importatorului din Singapore, fructele au fost aduse din Perth, Australia. Cazul este investigat acum de autorități.

Luni, însă, FairPrice, cel mai mare lanț de supermarketuri din Singapore, a sistat toate importurile de căpșune din Australia. Un alt lanț de magazine agro-alimentare, Sheng Siong, a decis să verifice cu detectoare de metal toate coșurile cu fructe.

Tot duminică, o stație TV locală din Noua Zeelandă a difuzat o știre potrivit căreia ace au fost găsite într-un coș de căpșune vîndut la magazinul Countdown din Auckland. Drept urmare, scrie CNN, lanțul de supermarketuri a decis să nu mai importe căpșune de la Choice, un brand australian.

Primul caz de acest fel din Australia a fost raportat în data de 9 septembrie, de un bărbat din Queensland, care a găsit un ac într-o căpșună. Au urmat peste 100 de cazuri de ace sau bucăți de metal descoperite în căpșune, dar și alte fructe precum mere, banane sau mango.


În data de 19 septembrie, premierul australian Scott Morrison a reacționat dur și a spus că oricine a făcut acest gest este un „laș”.

„Nu este o gluma. Nu este amuzant. Te joci cu siguranța australienilor și sperii copiii. Te vom găsi”, a spus Morrison.

Guvernul din Australia a schimbat săptămîna trecută legea, astfel încît persoanele care contaminează mîncarea să poată primi 15 ani de închisoare. 10 ani după gratii îi așteptă pe toți cei care sînt complici la astfel de farse.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав