Sicilia, lovită de tornade și furtuni puternice

17 noi. 2021,, 22:00   Război în Ucraina
2442 0

Un bărbat a murit și numeroase case au fost distruse în urma unei tornade care a lovit sudul Siciliei, iar ploile abundente au inundat străzile și au forțat autoritățile să închidă școlile, scrie Reuters.

Un bărbat în vîrstă de 50 de ani a murit după ce a devenit victima unei tornade. Incidentul a avut loc lîngă orașul Ragusa. Imaginile surprinse în zonă au arătat că vîntul a răsturnat o dubă și a spart geamurile caselor, transmite Digi24.ro.

Este a doua oară într-o lună cînd vremea extrem de severă lovește insula mediteraneeană, după ce un uragan rar a afectat părți din vestul Siciliei, la sfîrșitul lunii octombrie.

Mai multe tornade au afectat zona în cursul dimineții, au anunțat oficialii, în timp ce ploile torenţiale au provocat inundații masive în mai multe orașe.

Sicilia a înregistrat, în august, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa – 48,8 grade Celsius – iar autoritățile spun că temperatura mării din jurul insulei a fost neobișnuit de caldă în această toamnă, alimentînd furtuni puternice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?