Serviciul de Informații al Estoniei, în căutarea unor angajați rusofoni

Departamentul Servicii de Informații Externe al Estoniei a publicat în mass-media un anunț în care comunică că inițiat căutarea angajaților cunoscători de limba rusă și cea engleză.

Informația privind căutarea a unui specialist în operațiuni de cercetare și a unui analist de informații a apărut miercuri în rubrica de anunțuri a ziarului Eesti Ekspress.

„Departamentul caută pentru funcția de specialist în operațiuni de cercetare o persoană cu studii care știe să comunice și înțelege că există viață și în afara biroului și programului normal de lucru. Se așteaptă să se bucure de călătorii și să se adapteze rapid noilor spații și situații culturale” , se arată în anunț, transmite ria.ru.

Analistul de informații trebuie, de asemenea, să fie bine educat, „cu un orizont larg și gîndire analitică, capabil să proceseze cantități mari de date, să le combine și să le prezinte creativ într-un mod clar și concis”.

În anunț se menționează că candidații trebuie să fie cetățeni estoni și să posede limba rusă și cea engleză. Departamentul nu menționează necesitatea cunoașterii limbii estone. Termenul limită pentru depunerea cererii este 13 decembrie. În anunțul privind postul vacant nu este indicată suma salariului.


Departamentul de Informații Externe face parte din Ministerul Apărării. El asigură protecția securității naționale și a ordinii constituționale a țării, colectînd și prelucrînd informațiile necesare pentru aceasta, desfășoară activități de contraspionaj și protejează secretele de stat.

Departamentul asigură, de asemenea, comunicații sigure în rețele de stat secretizate și efectuează contraspionaj extern pentru a proteja diplomații estonieni și personalul militar implicat în operațiuni străine. În plus, angajații Departamentului protejează informațiile externe secretizate transferate în Estonia, îndeplinind sarcinile reprezentantului autorizat al statului în domeniul securității.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load