Sergei și Yulia Skripal au supraviețuit otrăvirii datorită condițiilor meteo

16 apr. 2018,, 13:33   Război în Ucraina
3375 5

Fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa, Yulia, au fost salvați de ploaia care a diluat neurotoxina Novichok aplicată pe clanța locuinței lor.

Persoana care a contaminat clanța ușii cu neurotoxina nu ar fi știut că efectele acesteia se reduc atunci cînd în aer este umiditate crescută, relatează The Sun, citînd un om de știință rus care a ajutat la crearea substanței respective.

Ziua de 4 martie, cînd au fost otrăviți Sergei și Yulia Skripal, a fost una ploioasă, cu umiditate ridicată, iar pe după-amiază s-a lăsat o ceață densă. Aceste condiții meteorologice le-au salvat viața celor doi, afirmă un om de știință rus, care a lucrat cu neurotoxina Novichok.

„Agentul neurotoxic a fost folosit cînd afară era ceață, aerul era plin de particule de apă. Poate fi folosită doar cînd aerul este uscat. În aceste condiții, substanța a fost folosită de un idiot care nu cunoaște caracteristicile chimice ale acestei neurotoxine. Dacă o pui în apă, se dizolvă complet, în cîteva ore nu mai rămîne nicio urmă”, spune omul de știință rus Vil Mirzaianov.

Yulia Skripal a fost eliberată din spital și se află sub protecția autorităților britanice, în timp ce starea tatălui ei se îmbunătățește rapid, au declarat medicii de la spitalul din Salisbury.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий