COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7915
Criza energetică stiri: 529

Serbia cere Ucrainei explicații privind laboratoarele secrete ale SUA pe teritoriul său

16 apr. 2020,, 14:27   În lume
3510 3

Epidemia de coronavirus este un motiv bun pentru ca autoritățile ucrainene să dea în sfîrșit un răspuns clar la întrebarea: de ce deja de 15 ani pe teritoriul fostei republici sovietice funcționează laboratoare biologice secretizate ale SUA?

Despre aceasta se menționează în materialul publicat pe portalul Diasporei mondiale sîrbe, transmite mpsh.ru.

"În prezent nu există nici un motiv să insistăm și să prezentăm ipoteze cu privire la legătura dintre coronavirusul COVID-19 și activitatea laboratoarelor biologice din Ucraina. Dar, în același timp, în condițiile epidemiei pare a fi momentul potrivit pentru a afla adevăratele scopuri și sarcini ale partenerilor americani, care potrivit legilor interne ale SUA nu pot duce studii biologice în mai multe state, în timp ce, se pare, în Ucraina, acest lucru nu le este interzis", se spune în publicație.

În material se reamintește faptul că "cooperarea dintre Ucraina și SUA în legătură cu acest subiect foarte delicat a început în 2005", atunci cînd la conducere în Kiev se afla Viktor Iușcenko și Petro Poroșenko.


În 2010, după venirea la putere în Ucraina a lui Viktor Ianukovici și echipa sa, autoritățile de mai multe ori au încercat să efectueze controale la aceste laboratoare pentru a verifica dacă acestea respectă legislația Ucrainei, Cu toate acestea, după cum anunță acum oficialii care au avut o legătură directă cu aceasta, nu au reușit să realizeze acest lucru.

Partenerii americani, prin presiuni asupra conducătorilor ucraineni, au blocat acest proces", menționează autorii.

"În 2013, s-a încheiat termenul acordului între Ministerul Sănătății al Ucrainei și Ministerul Apărării al SUA, însă, cu toate acestea, pentru a escorta partenerii de peste ocean din Ucraina nu s-a găsit timp.

Odată cu venirea la putere a lui Petru Poroșenko problemele partenerilor americani s-au autolichidat, au fost semnate noi acorduri și pînă în prezent operatorul principal al acestui proiect – compania Blac&Veatch Special Projects Corp. - continuă să lucreze nestingherit în Ucraina.

Acum, dacă autoritățile nu vor veni cu o reacție și laboratoarele biologice vor continua să funcționeze în același mod, nimeni nu se va mira prea mult dacă într-o bună zi toate știrile din lume vor relata despre apariția unui nou focar, de o maladie necunoscută... pe teritoriul Ucrainei", își împărtășesc temerile sîrbii.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X