Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Senatul SUA a aparobat cererile Finlandei și Suediei de aderare la NATO

10 iun. 12:15   Război în Ucraina
1224

Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care cere NATO să admită rapid Finlanda și Suedia în alianță, transmite Interfax.

Membrul comisiei Jim Risch (D-Idaho) a declarat că aprobarea cererii arată sprijinul bipartit pentru Finlanda și Suedia pentru aderarea la NATO și urgența de a consolida alianța. „Tradițiile politice și militare puternice ale Suediei și Finlandei le fac să se potrivească ideal pentru Alianța Nord-Atlantică”, a spus el, exprimîndu-și speranța că Senatul va adopta rapid o rezoluție.

Se crede că cererile Finlandei și Suediei vor primi cu ușurință aprobarea necesară a două treimi din partea Senatului SUA.

Suedia și Finlanda au solicitat aderarea la NATO pe fondul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina. Turcia a refuzat să aprobe intrarea țărilor în alianță, invocînd faptul că cele două țări susțin terorismul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав