COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Semnalele repetitive trimise din spațiu n-au nicio legătură cu extratereștrii

Semnalele repetitive trimise din spațiu n-au nicio legătură cu extratereștrii

Cercetătorii au descoperit un semnal radio care ajunge pe Pămînt la intervale regulate, odată la fiecare 16 zile, însă asta nu înseamnă că extratereștrii încearcă să comunice cu noi.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că semnalul recent descoperit urmărește un model exact: la fiecare 16.35 zile, emite semnale în fiecare oră, timp de patru zile. După aceea, rămîne tăcut pentru următoarele 12 zile și o ia apoi de la început. Partea și mai interesantă e că acestea vin dintr-o altă galaxie.

Au mai existat și alte exemple în trecut de semnale radio de tip FRB (fast radio bursts) care provin din spațiu. Acestea durează aproximativ o milisecundă și, cîteodată, se repetă. Cam asta se cunoștea pînă recent despre acestea. Doar în cazul a cinci semnale, din peste 100, s-a detectat și galaxia-sursă.


Telescoapele radio le-au detectat pentru prima dată în 2007. De atunci, cercetătorii au mai înregistrat cîteva zeci, dar nu suficient de multe pentru a ajunge la o concluzie convingătoare legată de ce anume le provoacă, transmite Noi.md cu referire la Playtech.

Multe persoane le cataloghează drept încercări de comunicare ale extratereștrilor. Majoritatea oamenilor de știință spun că, cel mai probabil, nu este cazul.

Partea proastă e că și unii oameni de știință contribuie la întărirea ideii că viața extraterestră este, de fapt, sursa acestor semnale. De exemplu, în 2017, unii fizicieni au sugerat că aceste semnale radio ar putea fi produse de radiații care s-ar scurge din sistemele de propulsie de pe navele spațiale ale extratereștrilor. Totuși, faptul că nu există o explicație concretă nu înseamnă că ar trebui să ajungem la concluzia că sursa ar fi, de fapt, extratereștrii care încearcă să ne contacteze.

E interesant de punctat faptul că unii oameni de știință nu exclud această teorie, numai că viața extraterestră rămîne doar una dintre potențialele explicații. Există, totuși, teorii mult mai plauzibile care ar explica proveniența acestor semnale radio.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load