X 

Seismul din Turcia: O fetiță de 4 ani, scoasă după 91 de ore de sub dărîmături

3 noi. 2020,, 15:48   Război în Ucraina
3808 0

O fetiţă de patru ani, îngropată sub dărîmăturile unui bloc de locuinţe, a fost salvată marţi, la patru zile după puternicul cutremur de pămînt care a lovit această regiune de pe coasta de vest a Turciei, soldat cu peste 100 de morţi, relatează agenţiile de presă AFP şi DPA, citate de Agerpres.

„Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vîrstă de patru ani”, a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter. Fetiţa a fost evacuată în aplauzele celor prezenţi, în districtul Bayrakli, sever afectat de cutremurul de vineri.

Guvernatorului Izmirului, Yavuz Selim Kosger, a identificat-o drept Ayla Gezgin, conform agenţiei de presă Anadolu, dar fără să indice vîrsta fetiţei.

„Am auzit pe cineva ţipînd”, a declarat un salvator, în aplauzele colegilor săi după scoaterea fetiţei de sub dărîmături, conform imaginilor difuzate de televiziuni.

„Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură”, a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei. „Ea ne-a spus: ‘sînt Ayla, sînt bine”, a adăugat el într-o declaraţie pentru postul de televiziune TRT, în care a evocat că fetiţa i-a spus că îi este foarte sete şi a cerut apă şi ayran, o băutură pe bază de iaurt.


Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocînd pagube majore în cele două ţări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий