COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Şeful vămii din portul Beirut va fi arestat

Şeful vămii din portul Beirut va fi arestat

Un judecător libanez a emis mandat de arestare pe numele şefului vămii din portul Beirut, Baderi Daher, în urma explozieidevastatoare produse la 4august, transmite dpa. Deflagraţia a fostprovocată, potrivit autorităţilor, de 2.750 de tone de nitrat de amoniu stocate de şase ani în portul Beirut "fără măsuri de precauţie", transmiteAgerpres.

După ce l-au audiat pe Daher timp de patru ore şi jumătate, judecătorul Fadi Sawan a ordonat arestarea acestuia, a relatat Agenţia naţională libaneză de ştiri (NNA).

Potrivit unei surse judiciare, mai multe de 16 persoane au fost reţinute în ancheta privind explozia din port.


La 7 august, un judecător din Beirut a ordonat reţinerea lui Daher, a predecesorului acestuia, Shafik Merhi, şi a directorului portului, Hassan Kuraitim.

Conform unui responsabil din Ministerul Sănătăţii, bilanţul deflagraţiei din 4 august a ajuns la 180 de persoane decedate.

Explozia s-a soldat cu 6.000 de răniţi, a lăsat fără locuinţe 300.000 de oameni şi a provocat distrugeri masive în cea mai mare parte a capitalei libaneze.

Luni, sute de persoane au luat parte la Qartaba, la nord de Beirut, la funeraliile a trei pompieri care şi-au pierdut viaţa în explozie. Doi dintre ei erau membri ai aceleiaşi familii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load