Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Şeful serviciilor secrete ucrainene spune cînd se va termina războiul din Ucraina

14 mai. 14:30   Război în Ucraina
5586

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maior Kiril Budanov, a declarat în exclusivitate pentru televiziunea britanică Sky News că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina pînă la sfîrşitul anului, transmite G4Media.

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august”, afirmă el, adăugînd că „majoritatea acţiunilor de luptă active se vor fi încheiat pînă la sfîrşitul acestui an”. „Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineană în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea”, susţine el.

Reamintim că conflictul militar în Ucraina a început la 24 februarie, anul curent. Între Federația Rusă și Ucraina au avut loc mai multe runde de negocieri, care însă nu au dus deocamdată la o încheiere a focului.

La rîndul său, Federația Rusă spune că operațiunea militară din Ucraina are drept scop denazificarea țării și protejarea populației vorbitoare de limbă rusă.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав