Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Şeful diplomaţiei germane, în vizită în Libia, va redeschide după 7 ani ambasada ţării sale la Tripoli

9 sep. 2021,, 22:30   Război în Ucraina
1616

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a sosit joi în Libia pentru o scurtă vizită pentru a arăta sprijinul Berlinului faţă de procesul de pace în această ţară după ani de conflict violent, transmite dpa.

Cu ocazia vizitei, Maas va redeschide ambasada Germaniei la Tripoli, care a fost închisă în 2014, cînd Libia se cufunda în război civil.

'Astăzi, prin această redeschidere, vrem să arătăm că Germania este şi rămîne un partener angajat al Libiei. Dorim să avem din nou o voce pe teren în capitala libiană', a declarat Maas.

Un guvern de tranziţie format în acest an cu medierea ONU se află în funcţie pînă la alegerile programate în decembrie. Disputele legate de noua Constituţie a ţării, care continuă de mai multe luni, reduc însă speranţele că acest termen va putea fi respectat.

Guvernul german a găzduit în 2020 o conferinţă la Berlin destinată încetării amestecului străin în Libia şi retragerii mercenarilor.

Cu toate acestea, mii de luptători străini se află în continuare în ţară, 'fără un declin vizibil al activităţilor lor', atrăgea atenţia un raport publicat de ONU în urmă cu două săptămîni.

Se estimează că în Libia se află pînă la 18.000 de mercenari, a declarat pentru dpa expertul Jalel Harchaoui, din cadrul Iniţiativei globale împotriva criminalităţii transnaţionale.

'Heiko Maas va fi dezamăgit dacă va căuta vreo formă de progres în ce priveşte retragerea mercenarilor şi a trupelor străine. Nu a plecat niciunul', a adăugat Harchaoui.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав