COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Șeful biroului lui Zelenski a rămas fără un dinte în urma unei încăierări cu șeful SSU

5 noi. 2019,, 19:31   În lume
2418 2

Ivan Bakanov, directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), i-ar fi scos un dinte şefului administraţiei prezidenţiale Andrei Bodgan, cei doi luîndu-se la bătaie chiar în faţa sediului preşedinţiei de la Kiev, informează Agerpres.

Conflictul a avut loc pe tema numirii unui nou șef la departamentul de investigații al SBU.

Bătaia dintre directorul SBU și șeful administrației prezidențiale a fost relatat de postul de televiziune ucrainean 24TV.ua în pagina sa electronică şi alte media din capitala ucraineană. În timpul încăierării, care ar fi avut loc săptămîna trecută, Bakanov i-ar fi scos un dinte lui Bogdan.

”O încăierare s-a produs între Bakanov şi Bogdan pe Bankovaia (sediul preşedinţiei de la Kiev – n.r.). Bogdan nu a mai venit de atunci la serviciu. Cauza conflictului ar fi numirea şefului Departamentului principal de investigaţii al SBU. Bogdan l-ar fi dorit la conducerea acestuia pe (Dmitri) Neskoromnîi (vicepreşedinte interimar al SBU).

În schimb, Bakanov – pe (Vasili) Vovk (fostul şef al departamentului menţionat)”, explică într-o postare pe pagina sa de Facebook jurnalistul Stanislav Recinski. Informația bătăii dintre cei doi înalți oficiali a fost confirmată și de jurnalista Sonya Koshkina, potrivit newsfounded.com. ”Interpretarea mea e puțin diferită, dar important e azi adevărul”, a scris Koshkina.


Legături cu un controversat oligarh

În pofida acestor tensiuni, preşedintele Volodimir Zelenski ar fi semnat raportul care i-ar fi fost trimis de directorul SBU, Ivan Bakanov, cu privire la demisia a doi adjuncţi ai acestuia – Vladislav Buharev şi Dmitri Neskoromnîi.

Bakanov, susţine jurnalistul Stanislav Recinski în postarea sa, ar fi omul controversatului oligarh Igor Kolomoiski, despre care se spune că ar fi finanţat campania electorală a actualului preşedinte ucrainean.

Dar şi Andrei Bogdan ar avea legături cu Kolomoiski: a fost avocatul său, iar în 2014 i-a fost şi consilier pe cînd acesta era guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk.

Kolomoiski, acuzat de fraudarea băncii sale Privat Bank cu peste 5,6 miliarde de dolari, a fugit din Ucraina în perioada preşedinţiei lui Petro Poroşenko, cu care avea relaţii tensionate.

El s-a întors în ţară cu patru zile înainte de învestirea lui Zelenski în funcţia de preşedinte în luna mai. Şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Kirill Timoşenko, a dezminţit însă duminică relatările din presă despre presupusa încăierare între cei doi oficiali, potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X