COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Secrete despre Trump: E un copil de 12 ani, crud și inapt

Secrete despre Trump: E un copil de 12 ani, crud și inapt

Un funcţionar de rang înalt - anonim - de la Casa Albă prezintă, într-o carte, un portret îngrijorător al președintelui Donald Trump, pe care îl compară cu un copil de 12 ani “aflat la butoane”.

Ziarul The Washington Post, care a putut consulta cartea ”A Warning” (”Un avertisment”), înainte de apariţie, a realizat un rezumat al acestui portret al preşedintelui Statelor Unite.

Autorul îl consideră pe Donald Trump crud, inapt şi un pericol pentru naţiune, susținînd că președintele american ”insultă, devine confuz, se irită uşor şi are probleme de sintetizare a informaţiei, iar asta nu se întîmplă din cînd în cînd, ci în mod regulat”.


Lucrarea acidă de peste 200 de pagini a autorului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, prezintă un şef de stat căruia îi plac glumele sexiste şi rasiste, familiar cu vărsarea de sînge şi care face să domnească o atmosferă de lucru apăsătoare în administraţia sa.

”Acţionează ca un copil de 12 ani într-un turn de control, care apasă pe toate butoanele Guvernului, fără discernămînt, indiferent la avioanele care derapează pe pistă şi la zborurile care se îndepărtează disperate de aeroport”, scrie funcţionarul de rang înalt, care se bazează pe observaţiile şi propria experienţă în cadrul administraţiei Trump.

El omite, însă, în mod deliberat, detaliile, pentru a nu fi descoperit.

Tot în mod anonim, el a publicat un editorial în ziarul The New York Times în 2018, intitulat ”Eu fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump”.

El dădea asigurări că a ales să nu demisioneze pentru a-l controla pe preşedinte şi ”cele mai rele înclinaţii ale sale”, adăugînd că nici măcar nu era singurul aflat în această situaţie.

În cartea sa, el recunoaşte că s-a înşelat în privinţa acestei ”rezistenţe tăcute”, pentru că Donald Trump este ”cine este”, adică este incapabil să se schimbe.

Anecdotele sale despre caracterul şi remarcile sexiste şi rasiste ale preşedintelui sînt înfiorătoare.

”El comentează machiajul, face glume despre greutate şi critică ţinutele vestimentare (...). Foloseşte termeni ca «draga mea» pentru a se adresa unor profesioniste împlinite. Un şef n-ar trebui să se comporta aşa într-un mediu de lucru”, scrie autorul.

În opinia sa, preşedintele american a încercat inclusiv să imite accentul hispanic, într-o reuniune în Biroul Oval, în care a atacat femei imigrante care încercau să traverseze frontiera.

”Ele spun «o, vă rog, ajutaţi-ne! Soţul meu m-a părăsit». Ele nu ştiu nimic. Ele nu fac nimic pentru ţara noastră. Măcar dacă veneau cu un soţ l-am fi pus pe cîmp să culeagă porumb”, scrie el.

O purtătoare de cuvînt a Executivului, Stephanie Grisham, a catalogat săptămîna trecută cartea drept ”minciuni” şi ”operă de ficţiune”, catalogîndu-l pe autorul ei drept ”laş”.

Departamentul Justiţiei a avertizat Editura Hachette şi agenţii autorului că această carte ar putea încălca un acord de confidenţialitate.

Unul dintre agenţi a replicat acuzînd administraţia de faptul că încearcă să obţină informaţii despre autorul acestui portret.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load