Secretarul general al NATO: Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina

17 sep. 23:00   Război în Ucraina
1776 0

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că nu se știe cînd se termină războaiele, așa că este de așteptat ca invadarea Ucrainei de către Rusia să dureze, a relatat news.ro.

„Majoritatea războaielor durează mai mult decît se aşteaptă atunci cînd încep. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”, a spus Stoltenberg.

„Cu toţii ne dorim o pace rapidă”, a continuat secretarul general al NATO, „dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem acest lucru: dacă preşedintele Volodimir Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista; dacă preşedintele Vladimir Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace”, spune Stoltenberg.

În ceea ce priveşte dorinţa Kievului de a adera la NATO, Stoltenberg dă asigurări: „Nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai tîrziu, Ucraina va adera” la Alianţa Atlantică.

„Cînd acest război se va încheia, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina, altfel istoria s-ar putea repeta”, a mai spus secretarul general al NATO.

2
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?