COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Secretarul de Stat al SUA a recunoscut acțiunile subversive ale Washingtonului

7 mai. 17:40   În lume
1361 0

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a recunoscut că Washingtonul a comis acțiuni care au subminat ordinea existentă în lume, relatează TASS.

Blinken a declarat în cadrul ședinței Consiliului de securitate al ONU că toată lumea ar trebui să fie trasă la răspundere pentru fidelitatea față de angajamentele lor voluntare.

"Acest lucru este valabil și pentru Statele Unite. Știu că unele dintre acțiunile noastre din ultimii ani au subminat ordinea bazată pe reguli și i-au determinat pe alții să se întrebe dacă mai avem vreun angajament față de aceasta", a spus Secretarul de stat.

El a dat asigurări că, sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite se întorc la munca multilaterală cu comunitatea internațională. "Ne-am alăturat din nou acordurilor climatice de la Paris, am revenit în Organizația Mondială a Sănătății și lucrăm asupra revenirii în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului", a spus Blinken.

Secretarul de stat a adăugat că Statele Unite duc o activitate diplomatică pentru a restabili acordul nuclear cu Iranul și pentru a consolida regimul de nerăspîndire.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽