COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 324(+92)   TRATAȚI 249 312     DECESE 6178(+3)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1206
Coronavirus stiri: 7205
Preşedintele stiri: 2784

Secretarul de Stat al SUA a recunoscut acțiunile subversive ale Washingtonului

7 mai. 17:40   În lume
1295 0

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a recunoscut că Washingtonul a comis acțiuni care au subminat ordinea existentă în lume, relatează TASS.

Blinken a declarat în cadrul ședinței Consiliului de securitate al ONU că toată lumea ar trebui să fie trasă la răspundere pentru fidelitatea față de angajamentele lor voluntare.

"Acest lucru este valabil și pentru Statele Unite. Știu că unele dintre acțiunile noastre din ultimii ani au subminat ordinea bazată pe reguli și i-au determinat pe alții să se întrebe dacă mai avem vreun angajament față de aceasta", a spus Secretarul de stat.

El a dat asigurări că, sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite se întorc la munca multilaterală cu comunitatea internațională. "Ne-am alăturat din nou acordurilor climatice de la Paris, am revenit în Organizația Mondială a Sănătății și lucrăm asupra revenirii în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului", a spus Blinken.

Secretarul de stat a adăugat că Statele Unite duc o activitate diplomatică pentru a restabili acordul nuclear cu Iranul și pentru a consolida regimul de nerăspîndire.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?