X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Sechestru pe bunurile fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, anchetat pentru înaltă trădare

6 ian. 22:45   Război în Ucraina
2066

Judecătorii au pus sechestru pe bunurile fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, anchetat pentru înaltă trădare și bănuit că a contribuit la finanțarea separatiștilor pro-ruși.

Biroul Procurorului General a anunțat că o instanță a pus sub sechestru proprietățile deținute de fostul șef al statului, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Poroșenko este bănuit că a facilitat vînzarea cărbunelui extras din Donbas, regiune controlată de separatiști, între 2014 și 2015. Acest lucru a permis, indirect, alimentarea cu bani a luptătorilor pro-ruși. Fostul președinte neagă toate acuzațiile, scrie Biziday.

Luna trecută, procuratura a cerut arestarea lui Poroșenko și stabilirea unei cauțiuni de 37 de milioane de dolari, demers respins de instanță. Fostul șef al statului a plecat din țară la finalul lunii trecute și a spus că se va întoarce pe 17 ianuarie.

Apropiații lui Poroșenko consideră că sechestrul este rezultatul intervenției actualului președinte, Volodimir Zelenski, care caută să își pedepsească oponenții. După alegerile din 21 aprilie 2019, Zelenski a obținut peste 70% din voturi, conform exit poll-urilor, și l-a învins pe Poroșenko.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав