Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Se discută despre o posibilă excludere a Turciei din NATO

17 mai. 16:15   Război în Ucraina
1779

Turcia poate fi amenințată cu excluderea din NATO din cauza poziției autorităților țării cu privire la apartenența Finlandei și a Suediei la alianță. Subiectul este abordat în materialul editorialistului CNN David Andelman.

„Au existat deja multe gînduri despre expulzarea Turciei din NATO, mai ales după ce [președintele turc Recep Tayyip] Erdogan a cumpărat sisteme rusești de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, în urmă cu trei ani”, a spus jurnalistul. El a adăugat că o astfel de decizie ar putea slăbi poziția Alianței Nord-Atlantice într-o regiune importantă din punct de vedere strategic.

Andelman l-a numit pe Erdogan un „prieten util” pentru președintele rus Vladimir Putin. Potrivit acestuia, șeful statului rus are destui aliați în întreaga lume pentru a împiedica alianțele occidentale să îi împiedice ambițiile.

Anterior, Erdogan a spus că nu va fi de acord cu aderarea Finlandei și a Suediei la NATO și a cerut conducerii țărilor să nu se simtă ofensate de gestul său. El a amintit că Helsinki și Stockholm susțin activ Partidul Muncitorilor din Kurdistan, împotriva căruia Turcia luptă în permanență.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав