COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se complică viața angajaților spanioli

Se complică viața angajaților spanioli

Pauza de țigară sau de cafea în timpul serviciului i-ar putea costa pe angajații spanioli, după ce instanța a dat cîștig de cauză unei companii care nu și-a mai plătit angajații pentru timpul petrecut în pauzele de cafea și de fumat.

De Cristian Otopeanu, Joi, 13 februarie 2020, 15:21 Compania Galp Energia a încetat să-și mai plătească angajații care ieșeau în pauze de fumat și a primit cîștig de cauză în instanța de judecată din Spania, a relatat BBC. Problemele pentru angajați nu se opresc aici, scrie noi.md cu referire la libertatea.ro.

Compania consideră că angajații care pleacă să bea o cafea sau să mănînce în timpul programului, nu în timpul pauzei legale de masă, nu trebuie să fie pătiți pentru acel timp. Sindicatul care a adus cazul în instanță intenționează să conteste decizia și să depună apel, motivînd că se încalcă, astfel, contractul de muncă prin monitorizarea angajaților pe tot parcusul zilei.


Totuși, instanța de judecată consideră că la respectiva companie, dacă angajații voiau pauze plătite pentru fumat și cafea, ar fi trebuit ca acestea să fie trecute în contract. Modificările recente ale legislației spaniole impun companiilor să înregistreze intrările și plecările angajaților de la locul de muncă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load