X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Scholz și Macron și-au exprimat sprijinul ferm pentru Ucraina

22 ian. 16:45   Război în Ucraina
1726 2

Germania și Franța vor ajuta Ucraina atît timp cît va fi necesar.

Ambele țări și-au exprimat sprijinul ferm.

Declarația corespunzătoare a fost făcută de președintele Franței. Emmanuel Macaron. și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, relatează RBC-Ucraina cu referire la Le Figaro.

Astăzi la Paris are loc întîlnirea între Stolz și Macron în cinstea aniversării a 60 de ani de la încheierea acordului de reconciliere dintre cele două țări. În discursurile lor, liderii au menționat Ucraina.

"Vom continua să oferim Ucrainei, atît timp cât va fi necesar, tot sprijinul de care are nevoie, pentru a proteja proiectul nostru european de pace", a spus Scholz.

În același timp, Macron a dat asigurări că sprijinul va fi "ferm" în toate sferele.

"După 24 februarie, Uniunea noastră nu a fost divizată și nu s-a îndepărtat de responsabilității sale", a adăugat președintele Franței.

În plus, cancelarul a numit Germania și Franța ca fiind "locomotiva" Europei, care poate "transforma contradicțiile și conflictele de interese în acțiuni convergente.

Macron, la rîndul său, el a îndemnat ambele țări să devină "pionieri în renașterea" Europei. El a cerut crearea unui nou model energetic și ”inovații și tehnologii ale zilei de mîine", astfel încît UE să se poziționeze drept o"forță geopolitică independentă în probleme de apărare, spațiu și diplomație”.

1
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий