X 
Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Scholz a refuzat să trimită sisteme occidentale de apărare aeriană în Ucraina

30 noi. 2022,, 10:45   Război în Ucraina
2263 0

Oferta Germaniei de a trimite sisteme de apărare aeriană Western Patriot în Polonia rămîne, dar Berlinul nu intenționează să trimită aceste sisteme în Ucraina în locul Poloniei, așa cum au sugerat anterior reprezentanții polonezi.

Decizia autorităților germane a fost confirmată de cancelarul german Olaf Scholz, relatează The Independent.

„Propunerea noastră către guvernul polonez de a-și proteja țara [cu ajutorul sistemelor de apărare aeriană transferate] nu a fost încă scoasă de pe ordinea de zi”, a declarat Scholz reporterilor în timpul unei conferințe de presă la Berlin.

Potrivit observatorilor germani, Berlinul a refuzat oferta Varșoviei de a trimite sisteme de apărare aeriană în Ucraina din cauza pericolului ca NATO să fie atrasă într-un conflict direct cu Rusia și a incapacității de a instrui rapid operatorii pentru aceste sisteme.

Anterior, Reuters, citînd un reprezentant al Cabinetului German, a raportat că guvernul german va lua în considerare furnizarea de sisteme de apărare aeriană Patriot către Ucraina, după cum insistă Polonia. Totodată, cu o zi înainte, ministrul german al apărării Christina Lambrecht a spus că nu poate permite astfel de livrări, întrucît aceste complexe fac parte din apărarea aeriană integrată a NATO.

6
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий