Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Scholz a refuzat să furnizeze Ucrainei arme pentru loviturile împotriva Rusiei

26 aug. 10:45   Război în Ucraina
1555 0

Germania nu va furniza arme Ucrainei pentru lovituri asupra teritoriului Rusiei. Acest lucru a fost declarat de cancelarul german Olaf Scholz, relatează T-Online.

El a explicat că această poziție este legată de nedorința de a permite escaladarea conflictului. „Cred că toți ceilalți ar trebui să urmeze acest principiu”, a spus Scholz, amintind de o decizie similară a liderului american Joe Biden.

Pe 23 august, purtătoarea de cuvînt a Bundeswehr, Christina Lambrecht, a deplîns că transferul constant de arme la Kiev a dus deja la faptul că depozitele forțelor armate germane au început să se golească. „Am atins limita”, a spus ea, avertizînd că armata germană nu poate fi slăbită în continuare.

Înainte de aceasta, Scholz a remarcat că Germania furnizează Ucrainei suficiente arme. Potrivit acestuia, tancurile antiaeriene Gepard au fost deja livrate la Kiev, iar livrarea radarului de artilerie Cobra și a sistemului de apărare aeriană Iris-T este planificată în curînd. „Germania va ajuta Ucraina atît cît va fi necesar”, a promis cancelarul


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав