Pre┼čedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Scholz a comentat decizia de a-l priva pe fostul cancelar Schroder de unele privilegii

20 mai. 07:22   R─âzboi ├«n Ucraina
1371

Premierul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat decizia Bundestagului de a-l priva pe fostul cancelar german Gerhard Schroder de unele privilegii din cauza leg─âturilor sale cu Rusia. Despre acest lucru a anun╚Ťat TASS cu referire la declara╚Ťia lui Scholz în timpul unei conferin╚Ťe de pres─â comune cu premierul ╚Ü─ârilor de Jos, Mark Rutte.

"Decizia Bundestagului cu privire la fostul cancelar este logic─â ╚Öi, prin urmare, va fi pus─â în aplicare", a spus Scholz, transmite Noi.md cu referire la lenta.

Potrivit cancelarului, o astfel de decizie este acum necesar─â. "Nu cred c─â este nevoie de mai mult", a considerat el. În acela╚Öi timp, politicianul ╚Öi-a exprimat opinia c─â "ar fi mai bine dac─â Gerhard Schroder ╚Öi-ar da demisia din func╚Ťiile sale.

La 16 mai, Comitetul de buget al Bundestagului l-a lipsit de o parte din privilegii financiare pe fostul cancelar german, Gerhard Schroder. Comitetul a decis s─â opreasc─â finan╚Ťarea din partea statului a Biroului fostului cancelar ╚Öi plata salariilor angaja╚Ťilor s─âi. Cu toate acestea, lui Schroder i-a fost p─âstrat─â pensia ╚Öi dreptul la paz─â personal─â.

Anterior, Parlamentul European (PE) a adoptat o rezolu╚Ťie care solicit─â Uniunii Europene (UE) s─â impun─â sanc╚Ťiuni împotriva fostului cancelar german din cauza rela╚Ťiilor sale de afaceri ╚Öi politice cu Rusia. Majoritatea deputa╚Ťilor europeni au sus╚Ťinut introducerea restric╚Ťiilor împotriva lui Schroder.

1

A╚Ťi g─âsit o eroare ├«n text? Marca╚Ťi-o ╚Öi tasta╚Ťi Ctrl+Enter

┬ę Business

Moldova, ├«mpreun─â cu Ucraina, a primit statutul de ╚Ťar─â candidat─â la UE. Cum, ├«n opinia dumneavoastr─â, se va schimba via╚Ťa moldovenilor?
Binecuv├«ntat este cel care st─âp├«ne╚Öte ferm cuv├«ntulÔÇŽđÜđ░ĐéĐÇĐâđ║ đĺđ░đ╗đÁĐÇđŞđ╣
Cartea neamuluiđÜđ░ĐéĐÇĐâđ║ đĺđ░đ╗đÁĐÇđŞđ╣
Balade despre str─âmo╚Öiđíđ░đŻđ┤Đâđ╗ĐĆđ║ đĺđ╗đ░đ┤đŞĐüđ╗đ░đ▓