TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sătulă de Brexit, o diplomată a demisionat

O diplomată britanică în post în Statele Unite a demisionat surpirnzător, cu şase zile înainte de alegerile parlamentare din Regatul Unit, afirmând în scrisoarea sa că nu mai suportă „să răspândească jumătăţi de adevăr” despre Brexit, scrie noi.md cu referire la Digi24.

În scrisoarea sa datată din 3 decembrie şi consultată de canalul american de televiziune, Alexandra Hall Hall, a scris că poziţia a devenit „intolerabilă profesional” şi „insuportabilă personal”.

Aceasta a afirmat că nu are nimic „pro sau contra Brexitului în sine”, diplomata a adăugat că este „tot mai consternată de modul în care liderii noştri politici au încercat să prezinte Brexitul, cu o reticenţă de a aborda cu sinceritate, chiar în faţa propriilor cetăţeni, provocările implicate de Brexit”.

Mă aflu într-un moment al vieţii în care prefer să fac ceva mult mai plin de satisfacţii cu timpul meu decât să răspândesc jumătăţi de adevăr pentru un guvern în care nu am încredere”, a adăugat, fără să citeze vreun responsabil politic în scrisoarea sa, Alexandra Hall Hall, are 33 de ani de muncă în diplomaţia britanică.

Un responsabil al Ministerului britanic de externe, citat de CNN, a declarat că „nu comentează detaliile unei demisii individuale”.


Boris Johnson a făcut din ieşirea Regatului Unit din UE tema principală a campaniei sale pentru legislativele de la 12 decembrie. Premierul conservator rămâne pe primul loc în sondaje în faţa liderului laburiştilor, Jeremy Corbyn.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load