X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3732

Şase miniştri adjuncţi ai apărării din Ucraina au fost demişi

18 sep. 15:33   Război în Ucraina
1941 0

Guvernul ucrainean a anunţat luni demiterea a şase miniştri adjuncţi ai apărării, după ce pe 5 septembrie fusese înlocuit şi ministrul Oleksii Reznikov în urma apariţiei unor relatări în presă despre presupuse fapte de corupţie în achiziţia unor echipamente neletale pentru armată.

Conform agențiilor Reuters şi EFE, citate de Agerpres, cea mai cunoscută dintre cei şase viceminiştri demişi este Hanna Maliar, care se ocupa de comunicarea către cetăţeni şi presă asupra evoluţiei războiului cu Rusia.

Printre ceilalţi viceminiştri înlocuiţi se numără şi secretarul de stat Kostiantin Vaşcenko, potrivit listei publicate pe Telegram de reprezentantul guvernului pe lîngă Rada Supremă (parlamentul de la Kiev), Taras Melniciuk.

Imediat după publicarea acestei liste, noul ministru al apărării, Rustem Umerov, a scris pe Facebook: "Resetăm. Am început. Continuăm. Ministerul lucrează ca de obicei. Restul veştilor vor veni mai tîrziu"."Importantă acum este reuniunea de la Rammstein", a adăugat acelaşi ministru, referindu-se la reuniunile periodice conduse de SUA la baza militară din Germania, unde statele care susţin militar Ucraina se întîlnesc pentru a stabili umătoarele pachete de ajutor destinate armatei ucrainene.

Ucraina. Rustem Umerov devine noul ministru al Apărării

Parlamentul ucrainean a aprobat, pe 6 septembrie 2023, cu o majoritate solidă, desemnarea lui Rustem Umerov, 41 de ani, în funcţia de ministru al Apărării, transmite AFP.


Potrivit surselor AFP, 338 din cei 450 de deputaţi ai Ucrainei au aprobat candidatura lui Umerov, propusă de preşedintele Volodimir Zelenski.

2
5
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0