COVID-19 în MOLDOVA

Șase luni de cînd OMS a declarat pandemia de coronavirus

Șase luni de cînd OMS a declarat pandemia de coronavirus

Astăzi se împlinesc șase luni de cînd Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemia de coronavirus, transmite digi24.ro.

La 11 martie, șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este „profund îngrijorat” de „nivelurile alarmante de inacțiune”. El a cerut guvernelor să schimbe cursul focarului luînd „măsuri urgente și agresive”, potrivit BBC NEWS.

„Mai multe țări au demonstrat că acest virus poate fi suprimat și controlat”, a spus el.


Cîteva ore mai tîrziu, Italia a anunțat cea mai dură carantină din Europa de la acea vreme. Italia și Iranul erau atunci cele mai afectate țări, în timp ce China și Coreea de Sud depășeau deja cea mai dificilă perioadă

Exact șase luni mai tîrziu, cazurile de Covid continuă să crească în multe țări. Unele națiuni care au avut un succes aparent în suprimarea focarelor inițiale s-au confruntat din nou cu o explozie a cazurilor.

Peste 27 de milioane de cazuri au fost confirmate la nivel mondial, iar numărul morților se apropie de un milion. SUA are de departe cel mai mare număr de decese, peste 191.000, urmate de Brazilia, India și Mexic.

Cu toate acestea, numărul cazurilor confirmate în timpul vârfului din primăvară este, probabil, mult mai mic decât cel real, deoarece la acel moment nu se făceau testări la scară largă, așa cum se întîmplă acum.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load