TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șapte kilograme de plastic găsite în stomacul unui cerb

Un cerb care a murit într-un parc național din nordul Thailandei avea șapte kilograme de deșeuri în stomac, inclusiv pungi de plastic, pliculețe de cafea instant și bucăți dintr-o sfoară de plastic.

Unul dintre paznicii parcului a găsit luni, în timp ce patrula, cerbul mort. Animalul avea 10 ani. În stomacul lui au mai fost găsite mănuși de cauciuc, tăiței instant și un prosop mic, relatează BBC, citat de digi24.

Responsabilii Parcului Național Khun Sathan cred ca cerbul mîncase plastic mult timp înainte să moară. Probabil că asta a dus la blocarea căilor sale digestive, au spus ei și au promis că vor face investigații.

Șapte kilograme de deșeuri au fost găsite în stomacul unui cerb care a murit / Sursa:oficiul regional „THE PROTECTED AREA”

Cu cîteva luni în urmă, tot în Thailanda, cazul unui pui de dugong care a murit după ce a mîncat plastic a stîrnit multă emoție în rîndul publicului.


Ca și atunci, și acum, pe rețelele sociale mulți îi critică pe cei care vizitează parcurile naționale și lasă în mod iresponsabil gunoaie în urma lor.

Oficialii rezervației unde a fost găsit cerbul mort au promis că vor pune în practică un plan pentru a-i face pe oameni să strîngă plasticul și alte gunoaie din zona parcului național.

Thailanda este una dintre țările unde pungile de plastic se folosesc pe scară largă. Potrivit Greenpeace, 75 de miliarde de pungi de plastic se aruncă anual în Thailanda. Ministrul mediului a anunțat în septembrie că marile magazine din Thailanda vor înceta să mai pună la dispoziția clienților pungi de plastic de unică folosință începînd din ianuarie 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load