TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, prelungite

Liderii Uniunii Europene au prelungit joi cu şase luni sancţiunile economice impuse Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei, a anunţat preşedinţia Consiliului European.

Această decizie, luată în cadrul unui summit european la Bruxelles, survine la cîteva zile după summitul în format Normandia (Ucraina, Rusia, Franţa, Germania) de la Paris menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei şi care nu a înregistrat rezultate majore.

O nouă întîlnire în acelaşi format Normandia a fost convocată peste patru luni. Sancţiunile economice vizează de cinci ani sectorul petrolier, al apărării şi pe cel bancar din Rusia. Acestea au fost prelungite cu şase luni în iunie, fiind necesară unanimitatea statelor membre ale UE pentru impunerea lor.

Sancţiunile au fost impuse după moartea a 298 de pasageri ai unui zbor al companiei Malaysia Airlines doborît de o rachetă deasupra Ucrainei, în iulie 2014.

Conflictul dintre combatanţii susţinuţi de Rusia şi trupele ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014, cînd Rusia a anexat Crimeea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load