X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1458

Salvatorii au găsit avionul vicepreședintelui Republicii Malawi

11 iun. 14:04   Externe
2907 0

Epava avionului în care se afla vicepreședintele din Malawi a fost găsită, însă fără supraviețuitori, a declarat președintele Lazarus Chakwera. Saulos Klaus Chilima și alte nouă persoane se aflau în zbor luni dimineață, cînd aeronava lor a dispărut de pe radare, potrivit BBC.

Avionul era unul de tip militar și zbura pe vreme rea. Soldații au efectuat căutări în Pădurea Chikangawa în efortul de a găsi avionul. Într-un briefing de presă de marți, președintele Chakwera a declarat că comandantul Forțelor de Apărare din Malawi l-a informat că operațiunea de căutare și salvare a fost finalizată și că avionul a fost găsit, transmite Digi24.

Chakwera a spus că a fost „profund întristat” să-i informeze pe malawieni despre tragedia teribilă. El a mai spus că echipa de salvare a găsit aeronava complet distrusă. Vicepreședintele și președintele provin din partide diferite, dar cei doi s-au unit pentru a forma o alianță în timpul alegerilor din 2020. Dr. Chilima, în vîrstă de 51 de ani, era pe cale să reprezinte guvernul la înmormîntarea fostului ministru al guvernului Ralph Kasambara, care a murit în urmă cu patru zile.

În zborul care a decolat din capitala Lilongwe luni dimineață se afla și fosta primă doamnă Shanil Dzimbiri. Avionul trebuia să aterizeze pe aeroportul din orașul nordic Mzuzu, dar a fost întors în timpul zborului din cauza vizibilității reduse. Chilima a fost vicepreședinte al Malawi din 2014. Acesta a fost foarte iubit în Malawi, în special în rîndul tinerilor, relatează agenția de presă AFP.

Cu toate acestea, doctorul Chilima a fost arestat și acuzat în 2022 din cauza acuzațiilor că a acceptat bani în schimbul acordării de contracte guvernamentale. Luna trecută, instanța a renunțat la acuzații, nefiind motivată decizia. Era căsătorit și avea doi copii.

0
0
0
6
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав