X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

S-a aflat despre planurile Europei de a scădea "dominația" dolarului

17 ian. 2021,, 13:02   Externe
7186 1

Uniunea Europeană intenționează să anunțe că piețele mondiale sînt prea dependente de moneda americană. Despre acest lucru a anunțat ziarul Financial Times sîmbătă, 16 ianuarie, cu referire la proiectul Comisiei Europene și surse din cadrul organizației.

Potrivit publicației, autoritățile de la Bruxelles intenționează să pună în discuție această problemă cu puțin timp înainte de inaugurarea președintelui ales al SUA, Joseph Biden, programată pentru 20 ianuarie. Se presupune că proiectul va fi adoptat marți, 19 ianuarie, transmite iz.ru

În mare parte, proiectul se referă la dificultățile întîmpinate de Uniunea Europeană în urma politicii de sancționare a Iranului de către actualul președinte american Donald Trump. Documentul subliniază că Europa ar trebui să fie protejată de "consecințele aplicării ilegale externe" a unor astfel de măsuri.

De asemenea, sursa publicației a adăugat că în proiect sînt indicate vulnerabilitățile care au apărut în anii președinției lui Trump, inclusiv locul UE în lume și posibilitatea sa de a fi o putere economică și financiară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав