TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

S-a aflat care e posibila sursa a noului virus mortal din China

S-a aflat care e posibila sursa a noului virus mortal din China

Carnea de șarpe este posibilă sursă a noului coronavirus 2019-nCoV, care provoacă formă letală de pneumonie din China, informează o echipa de cercetători chinezi.

Într-un articol publicat în Journal of Medical Virology este indicat că majoritatea pacienților infectați cu 2019-nCoV au avut contact cu animale în piață Huanan din Wuhan, unde sînt vîndute de la păsări la lilieci, șerpi și animale domestice. Piață a fost închisă de la izbucnirea epidemiei.


“Pentru a determina sursă virusului, am realizat o analiză secvențială amplă și o comparație cu un codon relativ asemănător (RSCU) de la diferite specii de animale, pornind de la secvențe existente ale noului coronavirus 2019-nCoV”, spun cercetătorii.

Rezultatele obținute din analize sugerează că 2019-nCoV pare să fie un virus recombinat între coronavirsul de liliac și unul cu origine necunoscută. Recombinarea a avut loc în glicoproteina virală, care recunoaște receptorul de la suprafață celulei.

În plus, spun oamenii de știință, descoperirea sugerează că șarpele este cel mai probabil sursă pentru 2019-nCoV.

Orașul chinez Wuhan este plasat parțial în carantină, începînd de joi, au decis autoritățile care încearcă astfel să oprească răspîndirea virusului care a ucis deja 17 persoane.

Tipul de pneumonie depistat în decembrie în orașul chinez Wuhan este provocat de un virus din aceeași familie de virusuri că cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), au spus la începutul anului cercetătorii chinezi.

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat pînă acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate și de la fructele de mare prin piață din Wuhan.

Semnele de îmbolnăvire sînt tusea, febra și insuficientă respiratorie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load