Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Rusia va examina problema introducerii vizelor pentru ucraineni

9 sep. 16:00   Război în Ucraina
1265 0

Ministerul rus de Externe a declarat că are în vedere introducerea vizelor pentru ucraineni, a informat RIA Novosti.

La examinarea chestiunii privind vizele pentru ucraineni, Federația Rusă va ține cont, printre altele, de factorul umanitar, transmite TASS.

„Nu vrem să facem viața dificilă acelor cetățeni ucraineni care doresc să părăsească țara sau zona de război și să se îndrepte spre Rusia. Pentru ei, deci, obținerea vizelor ar fi un proces foarte dificil, mai ales în situația actuală, cînd nici măcar nu avem o ambasadă la Kiev”, a declarat Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe al Federației Ruse.

Cu toate acestea, ministerul a subliniat că răspunsul Moscovei la acțiunile Kievului nu va fi neapărat simetric.

Rudenko a precizat că la dezbaterea acestei probleme iau parte departamentul consular al Ministerului Afacerilor Externe, serviciul de frontieră și Ministerul Afacerilor Interne - „cei de care depinde securitatea țării”.


Pe 17 iunie, cabinetul de miniștri al Ucrainei a aprobat introducerea unui regim de vize cu Rusia de la 1 iulie. Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, consideră că această decizie a președintelui ucrainean Vladimir Zelenski nu joacă un rol semnificativ în contextul operațiunii militare speciale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав