X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Rusia reia zborurile cu trei țări - cînd și cu Moldova

21 sep. 2020,, 16:02   Război în Ucraina
2622 0

Rusia a decis luni reluarea traficului aerian cu Kazahstanul, Kîrgîzstanul și Belarus, însă din păcate, nu și cu Moldova. Decizia a fost luată în urma unei reuniuni a Centrului operațional, condus de vicepremierului Tatiana Golikova, informează RIA Novosti.

Companiile aeriene din Rusia nu au anunțat încă oficial începerea zborurilor spre aceste state. Cu toate acestea, aplicația Aeroflot oferă bilete la Bishkek (din 23 septembrie), spre Minsk (din 26 septembrie) și Nur-Sultan (din 27 septembrie).

Solicitată de reporterul Sputnik Moldova, reprezentanta Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolică, a declarat că traficul aerian spre Moldova ar putea fi reluat în cel mai scurt timp.

”Deocamdată, Autoritatea Aeronautică Civilă nu a fost informată oficial nici pe cale diplomatică și nici de autoritățile din Rusia despre această intenție. Dar din moment ce acest lucru se vehiculează acolo, acest lucru se va întîmpla în curînd. Cînd? Nu cunoaștem încă. Probabil acesta vor fi reluate treptat, în funcție de situația epidemiologică. Dar cu siguranță acest lucru se discută, pentru că sînt foarte mulți cetățeni moldoveni care se află în Federația Rusă și pentru ei ar fi convenabil ca să fie reluate aceste curse regulate”, a declarat Bodolica.

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, Rusia a suspendat zborurile regulate și charter cu alte țări, începînd cu 27 martie. Excepțiile au fost zborurile prin care cetățenii ruși sînt luați din străinătate și pe străinii din Rusia, precum și cele de transportare a mărfurilor, poșta, cele sanitare și alte zboruri. Autoritățile au subliniat în repetate rînduri că data deschiderii frontierelor va depinde de situația epidemiologică.

Zborurile către Ankara și Istanbul, precum și către Marea Britanie, au fost reluate pe 1 august. În plus, zborurile către Tanzania sînt permise, dar pînă acum nu există astfel de zboruri. Zece zile mai tîrziu, rușii au avut posibilitatea să zboare spre Antalya, Bodrum și Dalaman, din Turcia, iar din 15 august spre Elveția.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий