AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Rusia nu exclude o nouă comunicare între președinții Biden și Putin

20 ian. 22:06   Război în Ucraina
1188 1

Rusia nu exclude o nouă comunicare între președinții rus și american, Joe Biden și Vladimir Putin, a declarat, joi, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de CNN.

"Nu excludem ca, după ce luăm cunoștință de răspunsul SUA la garanțiile de securitate cerute de Rusia, cei doi șefi de stat să considere că ar fi potrivit să ia legătura și să discute (...) Credem că, în orice caz, o astfel de comunicare poate fi salutată și de folos pentru ambele state", a spus Dmitri Peskov, transmite Noi.md cu referire la antena3.ro.

El a insistat că un astfel de contact va avea loc "doar după ce Rusia are ocazia să evalueze răspunsul scris din parte Statelor Unite" pe tema garanțiilor de securitate.

Peskov a arătat că au existat "unele semne pozitive" din partea SUA și NATO, dar a menționat că una dintre "prioritățile" Moscovei încă nu a fost abordată: posibila aderare a Ucrainei la NATO.

"Neadmiterea Ucrainei în NATO pe termen scurt nu înseamnă respingerea admiterii Ucrainei în Alianță pe termen mediu", a estimat el. "Toate acestea ar trebui clarificate", a conchis oficialul rus.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав