Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 936

Rusia intenționează să creeze un manual despre informațiile false

4 mai. 14:45   Război în Ucraina
1487

Rusia planifică să creeze un manual despre informațiile false, care să conțină modalități de a le demasca. Despre acest lucru a spus primul vicepreședinte al Comisiei Camerei Publice a Federației Ruse pentru dezvoltarea comunității informaționale a mass-media și a comunicațiilor în masă, Alexandr Malkevici, transmite de RIA Novosti.

Potrivit lui Malkevici, Centrul pentru combaterea amenințărilor digitale al Universității Federale din Caucazul de Nord (NCFU), al cărui conducător el este, va lansa în acest an un manual de instruire. "Specialiștii Centrului pentru combaterea amenințărilor digitale lucrează la crearea unui manual care va include peste 20 de falsuri și metodele de demascare a lor", a spus el.

Malkevici a adăugat că în toamna anului 2022 urmează să aibă loc un festival de instruire media— pe platforma NCFU vor avea loc conferințe și mese rotunde, unde jurnaliști și experți cunoscuți își vor împărtăși experiența. El a menționat că centrul va lansa un program special de instruire pentru jurnaliști.

La 4 martie, președintele Vladimir Putin a semnat o lege privind pedeapsa penală pentru distribuirea informațiilor false despre Forțele Armate ale Federației Ruse. Legea a introdus în Codul Penal al Rusiei articolul 207.3 "Răspîndirea publică a informațiilor false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse. Pedeapsa maximă pentru aceasta prevede de la zece la cincisprezece ani de închisoare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав