COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Rusia ia măsuri împotriva Google şi Twitter pentru a şterge conținut

30 noi. 2021,, 19:30   În lume
1253 1

Un tribunal din Moscova a amendat, luni, Google cu 3 milioane de ruble (400.386 de dolari) pentru că nu a şters conţinutul considerat ilegal, în cadrul unei dispute mai largi cu gigantul american din sectorul tehnologiei, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare din sectorul tehnologiei, Roskomnadzor, a anunţat, tot luni, că Rusia va continua să încetinească funcţionarea Twitter pe dispozitivele mobile pînă cînd va fi şters tot conţinutul considerat ilegal, transmite Noi.md cu referire la News.ro.

În cazul Google, Rusia a avertizat în octombrie că va amenda Google cu un procentaj din cifra sa de afaceri obţinută pe teritoriul său, pentru eşecul repetat de a şterge conținutul interzis din motorul de căutare şi de pe YouTube, aceasta fiind cea mai fermă măsură de pînă acum luată împotriva unei companii străine de tehnologie.

Google, care a anunţat luna trecută că a plătit amenzi de peste 32 de milioane de ruble, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Twitter a fost supusă unei încetiniri punitive a serviciului său din luna martie, pentru postări cu conţinut de pornografie infantilă, informaţii despre consumul de droguri sau apeluri pentru sinuciderea unor minori, a arătat Roskomnadzor.


Twitter, care nu a comentat imediat anunţul de luni al Roskomnadzor, neagă că ar permite ca platforma sa să fie folosită pentru a promova comportamente incorecte. Compania afirmă că are o politică de toleranţă zero pentru exploatarea sexuală a copiilor şi că interzice promovarea sinuciderii sau a autovătămării.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X