Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Rusia este pregătită să rezolve problema Ucrainei prin negocieri

11 ian. 13:45   Război în Ucraina
2103 0

Rusia este pregătită să rezolve problema Ucrainei prin negocieri, dar nu există astfel de perspective.

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov. Oficialul rus este citat miercuri, 11 ianuarie, de agenția TASS.

Atingerea obiectivelor prin mijloace pașnice, politice și diplomatice este o opțiune mai preferabilă pentru Moscova, a menționat el.

„Dar în condițiile în care legile Ucrainei îi interzic președintelui Ucrainei orice contact cu noi sau să poarte orice dialog cu noi, în condițiile în care occidentalii nu sînt, evident, înclinați să permită Kievului vreo flexibilitate în această chestiune, nu există prilej de a vorbi despre careva perspective, în prezent”, a spus secretarul de presă al șefului statului rus.

Din februarie 2022, au avut loc mai multe runde față în față de discuții ale grupului de contact. Reprezentanții Moscovei și Kievului s-au întîlnit în mod repetat în Belarus, iar ultima întîlnire față în față a delegațiilor a avut loc la Istanbul pe 29 martie 2022.


La sfîrșitul lunii septembrie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat că nu va negocia cu Moscova atîta timp cît Vladimir Putin deține funcția de șef al statului.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?