COVID-19 în MOLDOVA

Rusia crede că revizuirea acordului nuclear cu Iranul este imposibilă

Rusia crede că revizuirea acordului nuclear cu Iranul este imposibilă

Rusia consideră că nu este posibilă revizuirea acordului nuclear cu Iranul semnat în 2015, a anunţat, joi, purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Zaharova a precizat că Moscova este ”profund preocupată” de afirmaţiile făcute recent de Emmanuel Macron şi Donald Trump privind acordul nuclear cu Iranul.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.


Trump a ameninţat în mai multe rînduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzînd Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul american a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA pînă pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, ori altfel Washingtonul se va retrage din acord.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load