X 

Rusia continuă contactele cu Turcia privind livrările de cereale "fără devieri"

27 iul. 15:00   Război în Ucraina
1876 0

Rusia și Turcia continuă contactele cu privire la acordul privind aprovizionarea cu cereale și livrările de alimente "fără devieri", care au caracterizat punerea în aplicare a Inițiativei de la Marea Neagră (BSI).

Despre aceasta a declarat viceministrul rus de Externe, Serghei Vershinin.

"În ceea ce privește acordul privind cerealele, schimburile cu partea turcă continuă. Se discută despre posibilitățile unor astfel de măsuri, care ar avea ca scop asigurarea securității alimentare globale și a aprovizionării țărilor care au nevoie de ele fără distorsiunile care au fost inerente inițiativei Mării Negre", a declarat Vershinin.

Traficul civil în Marea Neagră este puțin probabil în lipsa unor garanții de securitate în cadrul inițiativei privind cerealele din Marea Neagră, a mai spus ministrul adjunct de externe rus.

"Într-o zonă atît de periculoasă, cum este acum Marea Neagră, și după anunțurile relevante ale Ministerului rus al Apărării, utilizarea navelor civile pentru transporturi este foarte costisitoare, ținînd cont de creșterea ratelor de asigurare. Așa că mă îndoiesc că cineva o va face", a declarat Vershinin.


"Este inacceptabil să se folosească coridorul maritim umanitar în scopuri teroriste și pentru acte comise de autoritățile ucrainene", a adăugat el.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că, pe fondul rezilierii acordului privind cerealele, conducerea țării ar putea face apel la alte țări și la ONU cu propunerea de a conduce navele cu cereale ucrainene sub pază de-a lungul Mării Negre. Anterior, ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasyl Bodnar, a declarat că Kievul a propus să organizeze livrări de alimente din porturile țării prin apele teritoriale ale Romîniei și Bulgariei.

0
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?